Zoeken met zoekwoorden

Als je weet waar je het item moet zoeken, kun je trefwoorden invullen gevolgd door een dubbele punt en het item zoeken in het veld Zoeken.

Trefwoord

Omschrijving

inhoud:

Geeft tekst op die het bericht moet bevatten. Met inhoud:bananen worden bijvoorbeeld alle items met het woord "bananen" gevonden.

van:

 

Geeft de naam of het e-mailadres van een afzender op die zich in de kop Van bevindt. Dit kan tekst zijn zoals in "John Smith III", een e-mailadres zoals " joe@acme.com", of een domein zoals " zimbra.com".

aan:

 

Zelfde als Van:, behalve dat dit één van de mensen opgeeft aan wie de e-mail is geadresseerd in de kop Aan: .

 

cc:

Zelfde als Van:, behalve dat dit een ontvanger opgeeft in de kopCc: van het bericht.

 

onderwerp:

 

Geeft tekst op die moet verschijnen in de onderwerpkop van het bericht. Een voorbeeld kan zijn onderwerp:nieuw vakantiebeleid.

 

in:

 

Geeft een map op. Bijvoorbeeld, in:verzonden toont alle items in je map Verzonden .

 

heeft:

Geeft een attribuut op dat een bericht moet hebben. De soorten objecten die je kunt opgeven, zijn "attachment", "phone" en " url". heeft:bijlage zou bijvoorbeeld alle berichten vinden met een of meer bijlagen van elk willekeurig type.

bestandsnaam:

 

Geeft de bestandsnaam van een bijlage op. Met bestandsnaam: query.txt worden bijvoorbeeld alle berichten gevonden met een bestandsbijlage met de naam "query.txt".

type:

Geeft een zoekopdracht op binnen bijlagen van een opgegeven type. De soorten bijlagen die je kunt opgeven zijn "text", "word", "excel" en " pdf". Met type:word hallo worden bijvoorbeeld alle berichten gevonden met bijlagen die Microsoft Word-documenten zijn en die in de bijlage het woord "hallo" bevatten.

bijlage:

 

Geeft alle items met een bepaald soort bijlage op. bijlage:word vindt bijvoorbeeld alle berichten met Word-bijlagen.

Opmerking:   Als je geen bijlage hebt gevonden die in een niet-westerse taal zijn geschreven, raadpleeg je Problemen met bijlagen met niet-Westerse talen zoeken.

is:

Zoekt naar berichten met een bepaalde status. Toegestane waarden zijn "niet-gelezen", "gelezen", "gevlagd", " niet-gevlagd", "verzonden", "concept", "ontvangen", "beantwoord", "niet-beantwoord", "doorgestuurd", niet-doorgestuurd", "overal", "extern" (in een gedeelde map), "plaatselijk", "verzonden" en "solo"

 Met

 is: niet-gelezen vind je bijvoorbeeld alle niet-gelezen berichten.

is:solo zoekt naar e-mailberichten die nog niet zijn beantwoord.

Het vervolgkeuzemenu Status in de geavanceerde filters bevatten deze opties.

datum:

 

Gebruik dit trefwoord om een datum op te geven. Je kunt een absolute datum (mm/dd/jjjj of jjjj/dd/mm) of een relatieve datum (+/- nnnn [uur, dag, week, maand, jaar]) gebruiken. Gebruik de standaardindeling voor de landinstelling van je browser. Voor Engels (Verenigde Staten) is deze indeling bijvoorbeelddatum:2/1/2012 , hiermee vind je berichten van 1 februari 2012.

Het groter dan-symbool (datum:>DATUM) is hetzelfde als na:DATUM. Het kleiner dan-teken (datum:>DATUM) is hetzelfde als voor:Datum.

na:

 

Geeft e-mail op die na een bepaalde datum is verzonden. na:2/1/2010 geeft bijvoorbeeld e-mail op die na 1 februari, 2010 is verzonden.

voor:

 

Hetzelfde als na: behalve dat dit e-mail opgeeft die vóór de opgegeven datum is verzonden.

 

grootte:

 

Geeft berichten op waarvan de totale grootte, inclusief bijlagen, een opgegeven aantal bytes, kilobytes of megabytes is.  Met grootte:12 kb worden bijvoorbeeld berichten gevonden die precies 12 kb groot zijn. De symbolen groter dan (>) en kleiner dan (<) kunnen worden gebruikt in plaats van de trefwoorden groter of kleiner.

groter:

 

Lijkt op grootte:, behalve dat het groter dan de opgegeven grootte opgeeft.

kleiner:

 

Lijkt op grootte:, behalve dat het kleiner dan de opgegeven grootte opgeeft.

 

label:

 

Zoekt naar berichten die met een specifiek label zijn gelabeld. Met label:geel wordt bijvoorbeeld gezocht naar berichten waarop een label met de naam "geel" is toegepast.